Wat is BONK in crypto? Populaire Solana meme coin

Waarschijnlijk ben je op zoek naar wat BONK is in crypto omdat je hebt gezien dat deze digitale munt enorm is gestegen in prijs.

Bonk (BONK) is een meme coin op de Solana blockchain. De munt is met kerst in 2022 gelanceerd en het is hiermee ook de eerste meme coin op het Solana-netwerk.

Bonk is ‘de hondencoin van het volk’ als we de officiële website mogen geloven. In 2023 heeft het een ontzettend harde stijging meegemaakt. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de cryptomunt Bonk en vertel ik je waar je deze munt eventueel kunt kopen.

Het verhaal achter Bonk

Bonk is gelanceerd tijdens kerst in 2022 om het Solana-ecosysteem nieuw leven in te blazen na de FTX crash. Zo’n 50% van de BONK munten werden via een airdrop gegeven aan de Solana community. Zo ging bijvoorbeeld een deel naar Solana-ontwikkelaars, DeFi-gebruikers en NFT-verzamelaars op Solana.

De BONK airdrop was op een moment dat het sentiment en de prijs van Solana erg laag was. Het moest dus eigenlijk voor wat meer leven in de brouwerij zorgen op het Solana-netwerk.

In januari 2023 kreeg BONK steeds meer aandacht en steeg de prijs al iets, waarna het vervolgens weer wat inzakte. Rond begin november 2023 ging de prijs echter ‘bonkers’ hard, waarna het ‘eenvoudig’ de top 100 cryptomunten binnen kwam dringen.

De populariteit van BONK was zelfs zo hoog dat het ook meermaals de meest verhandelde token op Solana is geweest.

Los van dat BONK een meme coin is, wil het nu meer aangezien het ‘de hondencoin van het volk’ is. Zodoende is BonkSwap gelanceerd, een plek waar je bonk kunt swappen (verwisselen) voor andere Solana tokens.

Het ‘BONK-effect’ op de verkoop van Solana telefoons

Solana heeft een telefoon genaamd Saga. Deze telefoon was niet van de grond te krijgen, maar bij de telefoon kreeg je wel diverse tokens via een airdrop, waaronder 30 miljoen BONK tokens.

Door de enorme koersstijging van BONK in december, het was op een gegeven moment 18.000% gestegen in 50 dagen, waren deze BONK-tokens meer waard dan waarvoor je de telefoon kon kopen. Je snapt dat de telefoon hierdoor binnen no-time was uitverkocht. Dat is dus wat een cryptomunt in korte tijd opeens kan doen als het de weg omhoog heeft gevonden.

Waar kun je BONK voor gebruiken?

Om de absolute nummer 1 hondencoin in web3 te worden, streeft BONK ernaar om dit te bereiken door de munt te integreren in diverse toepassingen. Zo heb je de volgende gebruiksmogelijkheden.

  1. DeFi-integraties: BONK is geïntegreerd in het Solana DeFi-ecosysteem. Dit betekent dat houders van BONK hun munten kunnen gebruiken in verschillende DeFi-toepassingen, zoals het uitlenen en lenen van fondsen, en zelfs het gebruik van BONK als onderpand voor leningen.
  2. Crypto-Gaming: BONK heeft ook toepassingen in de wereld van crypto-gaming. Zo kun je met BONK met korting tokens kopen in bepaalde games (MixMob), kun je BONK winnen in sommige games of je kunt gokken met je BONK. Na verloop van tijd komen er vast nog meer opties.
  3. Betalingen en Transacties: Net als andere cryptocurrencies kan BONK worden gebruikt voor digitale betalingen en transacties binnen het Solana-ecosysteem.

Waar kun je BONK kopen?

Wanneer je weet hoe je met een DEX moet omgaan, dan kun je Bonk swappen met Solana via Orca.

Indien je het lekker simpel wil houden en het gewoon met euro’s via een handelsplatform wil kopen, dan kun je Bonk onder andere kopen bij Bitvavo.

Heb je nog geen account bij Bitvavo? Via deze link krijg je een deal waarmee je €10.000 kunt verhandelen zonder transactiekosten.

Andere populaire handelsplatforms waar je de BONK token kunt kopen zijn:

  • ByBit (kun je ook leverage traden, long/short gaan)
  • Coinmerce
  • KuCoin

Conclusie Bonk

Bonk, gelanceerd tijdens Kerst 2022, is een leuke toevoeging aan de wereld van meme coins. Als de eerste meme coin op de Solana blockchain, onderscheidt het zich door zijn unieke oorsprong en het vermogen om snel de aandacht van de cryptogemeenschap te trekken.

Verder probeert Bonk het ook serieuzer aan te pakken door dingen te ontwikkelen voor Bonk. Hoewel de natuurlijk gewoon een meme coin blijft, is het moeilijk te zeggen wat de toekomst voor Bonk zal zijn en is het enkel en alleen speculeren.

Ondanks het succes van Bonk in het eerste jaar na lanceren, blijft het een risicovolle investering. Investeer daarom enkel geld dat je kan missen. Bonk kan dan een leuk gokje zijn om te wagen, want meme coins hebben de potentie om heel hard te stijgen. Dalingen zijn echter ook altijd een optie om rekening mee te houden.

Ik geef geen financieel advies, dit is slechts mijn mening en ervaring. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je ergens in investeert. Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Geef een reactie